23948sdkhjf

Storbråk om Dubbelstöten

Det blev hett i debatten om Dubbelstöten på Turistnäringens Dag under Entreprenörsvecken i Båstad – Entreprenörer och Alliansen mot Socialdemokraterna.
Turistnäringens Dag 23 juni i Båstad avslutades med en politisk debatt där såväl entrerenörer som arbetsgivarorganisationer debatterade med en politiker från Alliansen och en från Socialdemokraterna. Det brännheta ämnet var Dubbelstöten – det som Socialdemokraterna aviserat göra om de kommer till makten efter valet i höst: Fördubbla restaurangmomsen och fördubbla arbetsgivaravgiften för unga.

– Om Dubbelstöten genomförs kommer det att kosta jobb och pengar för oss, vi får ökade kostnader och då tvingas vi fila i personalstyrkan, sa Lars Henningsson , vd för Hotell Skansen Båstad.

– Den här reformen har skapat 10000 nya jobb inom en bransch som expanderar i hela landet, som anställt unga och som anställer nyanlända, det vore en katastrof om Dubbelstöten genomförs, sa Claes Sandvig , regionchef Visita Region Skåne.

– Vi har lyckats minska arbetslösheten bland unga, mycket tack vare de åtgärder Alliansen vidtagit för att underlätta för unga och utlandsfödda att få jobb i turistnäringen, hur kan ni Socialdemokrater gå emot det är en gåta, säger Mattias Andersson , riksdagskandidat för Centerpartiet.

– Som vi ser det är det som ni felaktigt kallar dubbelstöten åtgärder som gynnar en bransch som inte är i kris, vi vill ta ett helhetsperspektiv och inte gynna särintressen, sa Per-Arne Håkansson , riksdagskandidat för Socialdemokraterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063