23948sdkhjf

KR Trafik får nya ägare

Björkskoncernen och Byberg & Nordin köper tillsammans KR Trafik. Bolagen, som tidigare ägt 25 procent av KR Trafik, köper nu samtliga aktier av nuvarande ägaren Gunnar Sahlén.
Björkskoncernen som bland annat äger Siljan buss, Björks buss, VS/Persson i Sandviken med flera samt Byberg & Nordin Busstrafik AB presenterar idag ett nytt bolagsförvärv. Tillsammans köper bolagen, som tidigare ägt 25 procent av KR trafik, samtliga aktier i bolaget av nuvarande ägaren Gunnar Sahlén. KR Trafik är med sina 300 fordon och närmare 500 anställda en av de stora aktörerna på Svensk bussmarknad.

– Vi vet att det finns stor kompetens i bolaget när det gäller att driva upphandlad trafik och den hoppas vi kunna dra nytta av när vi nu skall se över och organisera vår totala verksamhet inför framtiden säger Alan Björk .

Byberg & Nordin, som också är en av ägarna till Björkskoncernen, har expanderat kraftigt under de senaste åren.

– Vi har under flera år långsiktigt och strategiskt byggt upp vår verksamhet för att klara av en expansion. Nu har vi långsiktiga avtal och köpet av KR trafik passar mycket bra in just nu, säger bolagets ägare Tomas Byberg .

KR Trafik har under Gunnar Sahlén framgångsrika ägande vuxit till ett bolag med närmare 300 fordon och 500 anställda och räknas som en av de stora aktörerna på Svensk bussmarknad.

– Det har naturligtvis inte varit något lätt beslut att sälja det bolag som jag varit med och byggt upp. Vi har varit ett fantastiskt team men någon gång skall man gå vidare och detta känns som rätt tidpunkt. Det är också viktigt för mig att försäljningen sker till en privat aktör som har förutsättningen att leva kvar på marknaden under en lång framtid, säger Gunnar Sahlén .

FAKTA/Om köparna av KR Trafik
A Björks är en koncern som inkluderar bland annat Björks Buss i Mälardalen, Siljan Buss i Orsa och VS/Persson i Sandviken /Gävle. I koncernen ingår också VDL Norden som har försäljningen av VDL fordon. Totalt omsätter koncernen cirka 500 miloner kronor. Bolaget ägs av High Coast Holding vars ägargrupp består av Alan Björk, Byberg & Nordin, Gottne Invest och MB Smart Solutions AB.
Byberg & Nordin har sitt säte i Nordingrå i Västernorrland. Bolaget har i dagsläget cirka 120 fordon, 250 medarbetare och omsätter cirka 200 miljoner kronor.
Tillsammans kommer gruppen nu att omsätta 1,2 miljarder kronor och ha över 1000 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078