23948sdkhjf

Ja till Västlänken

Miljödepartementet gav 26 juni klartecken till Trafikverket att planera vidare för en utbyggnad av Västlänken, en tågtunnel under Göteborg.
– Det är positivt att regeringen nu har gett sin tillåtlighet för projekt Västlänken. Västlänken är nyckeln till en utvecklad järnvägstrafik i hela Västsverige och ger dessutom Göteborgs stad förutsättningar för en efterlängtad stadsutveckling, säger Håkan Wennerström , regionchef på Trafikverket.

En utbyggnad förbättrar kapaciteten för järnvägen men lägger också grunden till ett helt nytt pendel- och regiontågssystem i Västsverige som skapar närhet och tillgänglighet både i staden och regionerna.

– Det är bra att vi har fått ett beslut. Vi analyserar beslutet efter hand som vi får ta del av hela innehållet och villkoren i det, säger Bo Larsson , Trafikverkets projektchef för utbyggnad tågtunneln under Göteborg..

Närmast förestående i projekt Västlänken är att länsstyrelsen hösten 2014 ska godkänna miljökonsekvensbeskrivningen innan granskningen av järnvägsplanen, som planeras till december 2014. Byggstart beräknas till 2017/2018 och trafikstart till år 2026.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062