23948sdkhjf

Kollektivtrafiksatsning i väst

Västtrafiks styrelse har fattat beslut om satsningar på ny och utbyggd kollektivtrafik för 85 miljoner kronor under nästa år.
Många av satsningarna görs i de områden och stråk där det finns en positiv utveckling av resandet, och de fortsatta satsningarna görs för att förstärka den utvecklingen. Det handlar om förbättringar framför allt i buss- och tågtrafiken och omfattar utökningar i både stadstrafik och regiontrafik, som till exempel fler turer i stadstrafiken i Borås, ett delvis nytt upplägg för Skövde stadstrafik och längre tåg mellan Vänersborg-Trollhättan. Stallbacken i Mölndal och Viared i Borås är andra exempel på områden som byggs ut. Planen utgår från det trafikförsörjningsprogram och uppdrag som Kollektivtrafiknämnden givit Västtrafik. Den nya trafiken börjar rulla i december 2014 och fördelas över hela Västsverige.

– Vi är mycket glada över att vi har fått möjlighet att genomföra de här satsningarna. Det innebär att vi skapar mer och attraktivare trafik för våra kunder på många platser, säger Leif Blomqvist , ordförande för Västtrafik.

Trafikplanen är resultatet av en omfattande process där kundernas behov och målet att locka fler till kollektivtrafiken varit viktigast. Många samarbetspartners har varit delaktiga i processen att utveckla trafiken, som t ex trafikföretagen, kommunerna, grannlänen och regionens Kollektivtrafiksekretariat.

– Vi har låtit våra kunder hjälpa oss prioritera bland förslagen på förbättringar i trafiken, så att kundens behov blir styrande. För oss gäller det att hitta de bästa lösningarna i dialog med våra samarbets-partners, säger Andreas Almquist , enhetschef Utveckling inom Västtrafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063