23948sdkhjf

Löfven vill blocköverskrida

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven talade mycket litet om trafikfrågor i sitt Almedalstal – mer blev det om förskolegrupper och feminism.
Att Stefan Löfven förutsätter sig vinna valet i höst var naturligtvis inget konstigt, alla som talar i Almedalen vill vinna. Men S-ledaren inser att det knappast går att bilda en majoritetsregering för hans eget parti ens med stöd av de tilltänkta stödpartierna. Och att det kan bli trassel med de två samarbetspartierna MP och V är ganska uppenbart för den som följt de olika partiernas syn på bland annat trafikpolitik, infrastruktur och finansiering av allt detta.

I fråga om kollekttrafik blev det knappt något besked alls från Stefan Löfven, dock sa han att järnvägen måste bli bättre. Kanske hade detta att göra med att Socialdemokraterna ligger långt ifrån såväl Miljöpartiet och Vänsterpartiet i en rad viktiga frågor som exempelvis investeringar i infrastrukturprojekt som Förbifart Stockholm och synen på kollektivtrafikens finansiering. Så därför fiskade Stefan Löfven efter blocköverskridande överenskommelser med delmotiveringen att hålla Sverigedemokraterna utanför allt inflytande.

Frågan är om denna utsträckta hand kommer att greppas av något enda Alliansparti – Alliansen är nämligen till skillnad från oppositionen ovanligt enig i alla frågor som berör kollektivtrafik, järnvägen samt satsningar på infrastrukturen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063