23948sdkhjf

Familjeförtag Pegasusvinnare

Det blev lilla Svebol Logistics som vann Pegasuspriset 2014 – framvör jättarna Viking Line och Buss i Väst. Priset delades ut 2 juli under Almedalsveckan.
Under Almedalsveckan presenterades vinnaren av årets Pegasuspris. Kandidaterna var Svebol Logistics som bland annat transporterar dagligvarukedjan Lidl:s ekologiska varor, Viking Line som sedan början av året har största LNG-drivna fartyget i drift och Buss i Väst, samverkansbolaget som enligt juryn ägnat betydligt större kraft åt hållbarhet, förnyelsebart och övrigt miljötänk än vad som är vanligt i bussbranschen.

– Jättekul att vinna detta pris, vi är faktiskt ett litet familjebolag med 28 bilar, det gör det extra kul att få den här utmärkelsen i kamp mot de stora på marknaden. Det är glädjande att vi som ett mindre bolag uppmärksammas för vårt arbete där vi lyckats kombinera affärsnytta och miljönytta med ett stort engagemang från våra medarbetare, säger Martin Svedin , vd och ägare av vinnande Svebol Logistics AB i Stockholm.

Priset delades ut av Björn Alvengrip , ordförande för TransportGruppen, det är ett grafiskt blad – som utformats av Lasse Åberg.

Juryn har enats om att utse Svebol Logistics till årets vinnare av Pegasuspriset, TransportGruppens miljöpris. Motiveringen lyder ”Ett litet bolag som väljer att satsa på citylogistik. Bolaget skapar framgång genom föredömligt arbete och hållbara investeringar med ett brett fokus där såväl buller som utsläpp beaktas. Bolaget visar genom sin affärsmodell att miljösatsningar skapar tillväxt och inte minst engagemang bland de anställda.”

Transportföretag i alla branscher jobbar aktivt och målmedvetet för att minska miljöpåverkan från sin verksamhet. Samtliga tre nominerade företag (Viking Line AB, Svebol Logistics AB samt Buss i Väst AB) är föredömen inom området. Med Pegasuspriset vill TransportGruppen visa på goda exempel som dessa från det arbete som pågår inom transportnäringen för att minska både direkt och indirekt påverkan på vår miljö.

Den oberoende juryn har bestått av: Inger Gustavsson, Vinnova, Birgitta Resvik, Fortum och Jan Sundling, styrelseordförande i SJ.
Björn Alvengrip, ordförande för TransportGruppen delade ut priset – ett grafiskt blad – som utformats av Lasse Åberg.

I samband med prisutdelningen hölls ett seminarium om vad företag inom transportbranschen kan göra för att bidra till en hållbar utveckling.

Priset delas ut för sjätte året i rad. Tidigare vinnare är: ICA (2013), Varbergs Hamn (2012), Maersk Line (2011), Taxi Stockholm och Taxi 020 (2010), Göteborgs Hamn (2009) och Renova (2008).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078