23948sdkhjf

Gotlandsbåten ger upp

Det blir ingen trafik för Gotlandsbåten sommaren 2014 – det meddelade rederiet vid en hastigt påkommen presskonferens under Almedalsveckan.
Fartyget M/V Västervik ligger som rt-forum rapporterat tidigare fortfarande kvar på varvet i Pireus och inget tyder på att hon kommer att lämna Grekland inom de närmaste veckorna. Att båten sitter fast är den utlösande faktorn till att Gotlandsbåten ställer in all trafik sommaren 2014, alltså all trafik i år eftersom fartyget endast var planerat för sommartrafik.

Personalen får jobba kvar över sommaren, men nu är siktet inställt på sommaren 2015, meddelade den outtröttlige entreprenören Pigge Werkelin, styrelseordförande i Gotlandsbåten.

Hur det går är dock inte helt säkert eftersom bolaget har stora ekonomiska problem: Stora investeringar har gjorts, personal har anställts men intäkterna är ännu lika med noll.Aktiekapitalet är närmare 22 miljoner kronor, pengar som kommer från de 181 aktieägarna som gått in med allt från 25000 kronor till miljonbelopp. Hur mycket av de pengarna som återstår är oklart – det enda besked som gavs under presskonferensen var det något kryptiska ”vi har pengar kvar”.

Det som nu sker är att rederiet ska ta upp en diskussion om alla avtal som ingåtts med andra aktörer omkring projektet. Där finns många som vill ha betalt, men där ska Gotlandsbåten försöka få uppskov tills vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062