23948sdkhjf

Köpenhamn bäst i östersjön

Copenhagen Malmö Port (CMP) vann kategorin Best Baltic Port framför St. Peterburg och Helsingfors, när vinnarna av Bon Voyage Awards 2014 offentliggjordes den 13 augusti.
Omfattande arbete med att utveckla stadens hamnområde samt en hög standard på turistattraktioner ger Köpenhamn internationell uppmärksamhet vid utdelningen av Bon Voyage Awards 2014.Det internationella onlineresemagasinet Bon Voyage Magazine, som riktar sig till kryssningsturister, står bakom utmärkelsen. Priset ”Best Baltic Port” ingår i kategorin Destinations . I samma kategori vann Shanghai motsvarande pris i Asien och Venedig i östra Medelhavet.

Resemagsinet Bon Voyage Magazine inriktar sig på kryssningsbranschen och ger goda råd till båda nya och erfarna kryssningsturister om allt ifrån val av fartyg, beskrivning av sevärdheter, samt publicerar bilder och artikelserier.

Juryns omdöme av Köpenhamn lägger vikt på stadens rekreativa hamnområde, som bland annat innefattar Langelinie och Nyhavn. En bra mix av butiker, boende och sevärdheter hälsar kryssningsturisterna välkomna och ger möjlighet till att uppleva en god atmosfär nära havet.

– Det är glädjande att vi har vunnit ännu ett pris. Det bekräftar att vi är i förarposition i Östersjön. Detta är bara möjligt tack vare det goda samarbetet med våra partners , säger Arnt Møller Pedersen , kryssningschef på CMP.

En av dessa samarbetspartners är Wonderful Copenhagen, som också glädjer sig över att Köpenhamn fortlöpande uppskattas av kryssningsturister.

– På Wonderful Copenhagen arbetar vi för att positionerna Köpenhamn på världskartan och attrahera fler turister. Därför betyder det även mycket för oss att Köpenhamn vinner ett sådant pris, säger Claus Bødker som är kryssningschef hos Wonderful Copenhagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126