23948sdkhjf

Planeringsklart för Katarinaberget

På Stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 11 september påbörjas planarbetet för den nya bussterminalen i Katarinaberget vid Slussen i Stockholm.
Att arbetet med detaljplanen nu kan sätta igång beror på att Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Nacka kommun och Värmdö i juli 2014 träffade ett avtal om en ny bussterminal för Nacka- och Värmdöbussarna.

– Bussterminalen kommer, precis som i den tidigare planen, att byggas i Katarinaberget. En fräsch, trygg och effektiv bussterminal med bra bytesmöjligheter till tunnelbanan är en väldigt viktig del av nya Slussen för alla Nacka- och Värmdöbor, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M). Hon fortsätter:

– Det är viktigt att bygga för framtidens behov av ökad kollektivtrafik och bussterminalen ska klara behoven fram till 2050. Kapaciteten i terminalen blir ändå något mindre än i det förra förslaget eftersom att det äntligen är klart att tunnelbanan ska byggas till Nacka.

FAKTA/Bussterminalen i Katarinaberget
Planarbetet för en bussterminal i Katarinaberget beräknas ta cirka 3-4 år inklusive eventuella överklaganden. Själva byggtiden för terminalen beräknas därefter ta ytterligare cirka 3-4 år. Det innebär att terminalen kan stå klar för de första passagerarna ungefär samtidigt som Slussens nya trafik- och slussanläggning står klar, det vill säga under år 2021. Busstrafiken vid Slussen kommer att fungera fram till dess det finns en ny permanent lösning på plats: Nacka- och Värmdöbussarna stannar i dagens terminal fram till 2017 och därefter flyttas den till en temporär terminal på Stadsgården strax öster om Katarinahissen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062