23948sdkhjf

Konfrontation om Dubbelstöten

Visita bjuder in till samtal om besöksnäringens villkor – i ena ringhörnan Stefan Löfven, S, i den andra Maud Olofsson, ordförande i Visita.
Branschorganisation Visita har bjudit in Dubbelstötens företrädare, Stefan Löfven, Magdalena Andersson och socialdemokratiska valkandidater till fika med besöksnäringen. På plats finns ett 50-tal medlemsföretag för att berätta om hur ”Dubbelstöten” påverkar deras verklighet.

– Det är ett viktigt möte för att skapa förståelse för besöksnäringens betydelse. Det handlar om jobb åt unga, integration och rättvisa villkor för en basnäring, säger Maud Olofsson , Visitas ordförande.

Det är Visitas Eva Östling, vd, och Maud Olofsson, ordförande, som bjuder in Socialdemokraternas valbara kandidater till fika med representanter för 50 av besöksnäringens större aktörer.

– Det är ett utmärkt tillfälle för Stefan Löfven att lyssna in sig på varför så många företagare är djupt oroade. Vi hoppas att han kommer för att lyssna, säger Eva Östling .

Dubblerad moms på restaurangmat och dubblerade arbetsgivaravgifter för unga – det som Visita kallar för ”Dubbelstöten” – riskerar att kraftigt försämra besöksnäringens utveckling som svensk basnäring och exportindustri. Under 2013 uppgick turismens inkomster i form av export till 105,7 miljarder kronor.

– Vår näring bidrar med tusentals nya jobb, bättre integration och stora exportvärden som gynnar hela landet. Vi vill att Socialdemokraterna ska förstå det och uppmuntra det att fortsätta, säger Eva Östling.

– Exportvärdena och jobben uppstår inte av en slump. Allt bygger på att människor väljer att engagera sig i att driva och utveckla företag. Därför tycker vi att det är viktigt att politiker träffar och lyssnar på jobbskaparnas historier, säger Maud Olofsson. Hon fortätter:

– Politiken efterfrågar jobb, vi skapar jobb och vill fortsätta skapa ännu fler. Därför vill vi att man lyssna på oss, säger Maud Olofsson.

Hur det gick med inbjudningen till Stefan Löfven och Socialdemokraterna? Jo ingen kom, inte en enda representant för partiet varför det aldrig blev något samtal om den föreslagna förändringen, än mindre någon diskussion. Enligt uppgifter i Dagen Oppositon förklarade partiet att man ignorerat inbjudan eftersom den inte var seriös .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172