23948sdkhjf

Förlag prisar bussförare

Mariette Olsson i Skene har nominerats till Hemmets Journals Stora Pris som i år går till en bussförare. Hon är nu en av fem kandiader till förlagets bussförarpris.
I år delas Hemmets Journals Stora Pris ut för femte gången. Avsikten är att lyfta fram en yrkesgrupp som inte får så mycket uppmärksamhet i media. I år letar vi efter Sveriges bästa bussförare, som vinner priset på 50000 kronor. Drygt 200 busschaufförer från Överkalix i norr till Ystad i söder har blivit nominerade av sina passagerare och Mariette Olsson i Skene tillhör de fem som av en jury utsetts till slutkandidater!

Hemmets Journals Stora Pris delas i år ut för femte gången. Målsättningen med priset är att sätta stråkastarljuset på yrkesgrupper som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar för sitt viktiga arbete. Tidigare år har förlaget belönat en kassörska, en städare, en ängel i hemtjänsten och en brevbärare. I år har tidningens läsare skickat in drygt 200 förslag på vem som ska utses till Sveriges bästa bussförare.

– Vi vill lyfta fram vanliga människor, istället för TV-kändisar och kungligheter. Sveriges busschaufförer, som ser till att folk kommer till sina jobb i ur och skur, är en typisk sådan grupp av människor som vi vill ge lite extra uppmärksamhet, säger Hemmets Journals chefredaktör Håkan Ström .

Bland de nominerade har en jury valt ut fem kandidater som presenteras i tidningen. I Hemmets Journal nr 35 presenterades den första kandidaten, Mariette Olsson i Skene som kör för Västtrafik i Borås och Marks kommuner. Övriga fyra kandidater presenteras i kommande nummer, 36 till och med 39. I nr 40 får tidningens läsare rösta fram sin favorit av de fem slutkandidaterna. Rösterna räknas och vinnaren presenteras i Hemmets Journal nr 48, som kommer ut den 20 november.

Mariette Olsson kallas Fröken Solsken av sina passagerare och är bland annat känd för att köra bussen utklädd vid speciella tillfällen, till exempel lucia, julafton, nationaldagen.

Fotnot. Vem som når prispallen i Sveriges Bussföretags tävling Bussförar-SM avgörs lördag 6 september då finalen genomförs på Gillingebanan norr om Stockholm. Missa inte det!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078