23948sdkhjf

Teaterbuss rullar i väst

Gränslös buss är namnet på en scenkonstupplevelse utöver det vanliga, en bussresa innehållandes både street art, musik och scenkonst som rullar i Västsverige.
Bakom ratten på Gränslös buss sitter Scenkonstguiden som med resan vill bryta gränser, både mellan stad och landsbygd som mellan konstuttryck.

Bussresan börjar i Göteborg och åker sedan till Borås via Landvetter, Hindås och Bollebygd. Som publik väljer du själv var du vill hoppa på. I Borås är ett av resmålen street art-festivalen No Limit, där publiken får ta del av en guidad tur och närvara när konstnärerna utför muralmålningar på plats.

Projektet syftar till att lösa upp gränserna både vad gäller orts- och platsbundenhet men också gränserna mellan uttrycksformer. De involverade artisterna bjuder på en stor bredd och är unika inom sin genre och uttryck.

– Vi vill bjuda på en resa som blandar nästintill alla konstformer, till och med bildkonsten blir under vår busstur något som publiken får ta del av live. Förutom att erbjuda en upplevelse utöver det vanliga tar vi också tillfället i akt att visa på alternativa rum där scenkonsten kan ta plats, säger Matilda Johansson , projektledare.

En sjungande busscrew, specialhopsatt av Scenkonstguiden, kommer guida de resande genom hela färden och längs vägen kommer fler artister hoppa på.

Ett urval av artister som gästar bussen:
Carl Bäckersten - Musik
Carl Bäckersten, annars sångare i bandet Lofot, kommer gästa scenkonstbussen med sitt soloprojekt - BOSH. Själv beskriver han det som kommer bjudas på i bussen som ett slags 80tals-synt-sun trip-performance.
Eleonor Persson - Stand up
Med sitt unika sätt att bjuda på sina observationer av sin omvärld har hon skapat många skratt på standupklubbarna. Hennes sätt att via humor ifrågasätta människors beteende gentemot varandra anses inspirerande och har gett henne goda vitsord från både publik och andra komiker. Det var väldigt uppfriskande att få upp henne på scen innan mig , Roligt med en så glad komiker. Det är ovanligt. och Jag älskade hennes låt är några av de saker du kan höra om henne.
BeYond danscrew - Dans
Med sina explosiva danser och med rötterna i streetdance är BeYond crew ett måste i streetartens ära. BeYond crew består av 5 dansare och är vanligtvis baserade i Uddevalla och ligger bakom flera initativ som UA dansfestival, UA summer dance camp och kommer också vara med och uppträda på musikfestivalen Uddevalla Solid Sound.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064