23948sdkhjf

60 dog i sommartrafiken

15 juni till 15 augusti i år omkom 60 personer på vägarna, 10 färre än motsvarande period förra året. Det visar preliminära siffror som Transportstyrelsen presenterade 1 september.
Sommaren är en period med mycket trafik. Många både vana och ovana trafikanter är ute på vägarna vilket innebär att olyckorna också ökar. Men denna sommar har antalet omkomna minskat.

Transportstyrelsen har tagit fram preliminär statistik ur myndighetens informationssystem för olyckor och skador, STRADA, för perioden 15 juni till och med 15 augusti sedan 2006. Under sommaren 2014 omkom 60 personer. Det är den lägsta siffran för omkomna under hela den uppmätta perioden 2006 - 2014.

– Förra året omkom 260 personer på vägarna enligt officiellt statistik och redan då kunde vi konstatera att vi kommer att kunna uppfylla målet om högst 220 omkomna inom vägtrafiken senast år 2020. De här nya siffrorna visar att vi ligger i linje med den utvecklingen, säger Staffan Widlert , generaldirektör på Transportstyrelsen.

Staffan Widlert kommer att presentera statistiken under sitt tal på Tylösandsseminariet den 1 september. På grund av stor eftersläpning av inrapportering från polisen av olyckor med svåra personskador kommenteras inte antalet svårt skadade personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141