23948sdkhjf

Värvar för att vinna upphandlingar

Tågkompaniet förstärker sin organisation med två medarbetare från en konkurrent inför kommande trafikupphandlingar - Mats Wilhelmsson och Tomas Löfstedt tar plats i nya bolaget.
Både Mats Wilhelmsson och Tomas Löfstedt kommer närmast från Stockholmståg som i dag svarar för pendeltågstrafiken på uppdrag av SL. Nu har de i stället stigit på Tågkompaniet för att ta sig an flera stora upphandlingar av tågtrafik som stundar, bland annat Stockholms pendeltågstrafik som de själva arbetat med..

De närmaste åren genomförs nämligen flera stora upphandlingar av tågtrafik, bland annat pendeltågstrafiken i Storstockholm, samt regional tågtrafik i Mälardalen, mellersta Norrland och i Bergslagen. Tågkompaniet förbereder sig nu genom att förstärka sin organisation med två nya medarbetare.

– Jag är stolt över att vi attraherar så kompetenta medarbetare och glad över att vi kan förstärka vår organisation med två uppenbara Tågkompanister, säger Tågkompaniets vd Mats Gustafsson .

Mats Wilhelmsson kommer närmast från ett jobb som verksamhetsutvecklingschef inom Stockholmståg som är den nuvarande operatören för pendeltågstrafiken i Storstockholm. Innan dess var han egen företagare mellan åren 2005 och 2010, med bland annat uppdrag som projektledare för det vinnande anbudet i SL:s senaste upphandling av pendeltågstrafiken. Han har också en lång karriär inom SJ bakom sig, bland annat som försäljningschef och produktionschef.

Tomas Löfstedt har en ekonomexamen från Uppsala. Även han kommer närmast från Stockholmståg där han varit med från starten och innehaft flera ledande befattningar såsom administrativ chef, trafikchef och affärsutvecklingschef. Tomas Löfstedt har även haft huvudansvaret för Stockholmstågs kommersiella kontakter med SL.

– Med våra nya medarbetare står vi mycket väl rustade inför kommande upphandlingar. Konkurrensen är hård och inget företag kan slarva med sin kvalitet i något led. Vi förstärker för att bli framgångsrika, säger Mats Gustafsson.

Mats Wilhelmsson och Tomas Löfstedt börjar sina anställningar på Tågkompaniet den 22 oktober 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094