23948sdkhjf

Bussrabatt för landstingspersonal

Landstingsstyrelsen i Uppsala län har beslutat erbjuda årsbiljett till alla landstingsanställda med löneavdrag - därmed blir årsbiljetten närmare 400 kronor billigare för dem.
Landstingsanställda ska erbjudas att köpa årsbiljett i kollektivtrafiken med löneavdrag. Det beslutade landstingsstyrelsen. Erbjudandet börjar gälla den 1 oktober 2014. Månadskostnaden för en landstingsanställd kommer att bli 625 kronor, vilket är 33 kronor lägre jämfört med vad årsbiljett med autogiro kostar.

Landstinget har sedan många år som mål att minska koldioxidutsläppen från resor till och från arbetet. Tidigare åtgärder har lett till att andelen medarbetare som cyklar till och från jobbet har ökat. Syftet med att erbjuda årsbiljetter till ett något lägre pris är att locka fler att gå över till att resa kollektivt.

Men alla var inte lika förtjusta i att ge en liten rabatt på kollektivtrafiken till de landstingsanställda: Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet reserverade sig och yrkade på att ärendet ska utredas vidare för att hitta ett mer attraktivt erbjudande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063