23948sdkhjf

Animerat i Key West

Animerade drömmar och äventyr hyllas på årets Fantasy Fest i Key West - den yttersta ön i ögruppen som utgör det yttersta Florida i USA.
I oktober är det dags för den årliga festivalen Fantasy Fest i Key West i Florida som lockar över 100 000 besökare. Årets tema är animerade drömmar och äventyr, och är inspirerad av traditionell japansk anime och olika former av kreativ animation, från animerade filmer som Frost och klassiska tecknade serier. Besökare från hela världen är välkomna att ta del av festligheterna och insupa den lättsamma och hjärtliga atmosfären i Key West.

Fantasy Fest är en årlig återkommande festival som i år firar 35 år. Festivalen pågår mellan 17 – 26 oktober och varje Fantasy Fest har ett specifikt tema. Årets tema är animerade drömmar och äventyr som är inspirerat av traditionell japansk anime och av kreativ animation. Under festivalen anordnas fler än 40 maskeradfester, kostymtävlingar och temaevenemang. Festivalen kulminerar i en storslagen parad.

Festivaldeltagarna uppmanas att använda sin fantasi när de skapar sina kostymer, där inspirationen kan hämtas från serietidningar som Teenage Mutat Nija Turtles-serien eller animerade storfilmer som Frost. Stilistiska influenser kan hämtas från manga-teckningar och den japanska maskeradformen cosplay.

Höjdpunkter ur årets program
Den 17 oktober börjar festivalen med Royal Coronation Ball där festivalens kung och drottning utses. Balens tema är tropiska äventyr och under kvällen hålls en två timmar lång scenshow med lokala kändisar och kandidaterna som ställer upp för titeln som festivalens kung eller drottning.

Denna helg firas även Key Wests karibiska rötter med Goombay Festival, som är en livlig och familjevänlig gatufest som hålls i historiska Bahama Village. Här utlovas musikframträdanden i olika stilar, från gospel till reagge.

På tisdag 21 oktober äger en annan av festivalens höjdpunkter rum, nämligen den årliga Headdress Ball. Årets tema är Animelistic Head Trip och här delas priser ut till de bästa maskerna och huvudbonaderna.

Nästa dag, onsdag 22 oktober, är det dags för djuren att klä ut sig när den lite annorlunda Pet Masquerade Parade äger rum. Djur, som hundar, katter och fåglar, och deras ägare klär ut sig och intar scenen klockan 17.30.

Fredag 24 oktober är full av aktiviteter, som Fantasy Fest Street Fair, en maskeradmarsch och Living Art Airbrush Expo. Fantasy Fest Street Fair är en marknad där det mesta finns till försäljning, som maskeraddräkter och -masker, hantverk, mat och dryck. Strax före solnedgången börjar maskeradmarschen med exotiska dräkter. Samma kväll hålls Living Art Airbrush Expo, där de tävlande inspireras av anime och tecknade klassiska filmer och karaktärer. Alla konstverk målas direkt på de mänskliga modellerna och första pris är 2000 dollar.

Festivalens final äger rum på lördag 25 oktober när tiotusentals åskådare samlas för att ta del av Fantasy Fest-paraden. Paraden är en folkfest som samlar människor i alla olika utklädnader, karibiska band och ombyggda fordon som kör de mest fantasifulla ekipagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.393