23948sdkhjf

Uppåt för Skara Sommarland

Skandinaviens största vattenpark, Skara Sommarland, har haft ännu en rekordsäsong. Omsättningen överträffade fjolårets rekord, uppger företagsledningen.
Trots något färre öppetdagar under 2014 landade omsättningen snäppet högre än rekordomsättningen 105 miljoner kronor för 2013. Antalet besökare ligger på en fortsatt hög nivå. Nu har Skara Sommarland stängt sina portar för säsongen och kan blicka tillbaka. Under sommaren har Skandinaviens största vattenpark firat sitt 30-årsjubileum, bland annat genom att lansera en ny vattenattraktion, Cobra, som har gjort succé bland parkens besökare och är en av faktorerna bakom den goda gästtillströmningen. Högsommarvärmen är en annan.

– Vi är fantastiskt nöjda med att kunna tangera och i vissa avseenden överträffa fjolårets rekordsäsong. Den varma högsommaren bidrog till att vi kunde hämta igen den försiktiga inledningen av säsongen som följde med en kylig försommar, säger Hans Ericsson , vd på Skara Sommarland.

Antalet besökare har varit över förväntan. Besökssiffran håller sig på en stabil nivå från fjolåret då Skara Sommarland nådde över drömgränsen om 300 000 besökare (300 303). Årets besöksantal är 295 147 gäster. Omsättningen har stigit ytterligare från 2013 då parken uppmätte en rekordomsättning på 105 miljoner kronor.

Sedan 2006 har 135 miljoner kronor investerats i Skara Sommarland, något som bara under de tre senaste åren har resulterat i lika många vattenattraktioner: Racer, Big Drop och Cobra. Investeringarna har gett resultat och uppskattas av besökarna, det syns i de gästundersökningar som parken genomför kontinuerligt under säsongen. Även personalen har lämnat avtryck i gästundersökningarna.

– Våra fantastiska medarbetare har bidragit mycket till säsongens fina siffror. Att de utgör en viktig framgångsfaktor framgår tydligt i gästundersökningen. Jag är väldigt stolt över deras insats, säger Hans Ericsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079