23948sdkhjf

Tano vd i Furuvik

Upplevelsekoncernen Parks and Resorts koncernstyrelse har utsett Nina Tano till vd för Furuvik utanför Gävle – hon har tidigare haft flera ledande befattningar i företaget.
Nina Tano har under de senaste åren innehaft flera ledande befattningar i Furuvik, varav det senaste året som tillförordnad vd. Hon tillträder tjänsten den 1 september.

– Jag känner mig oerhört hedrad över förtroendet och jag kommer att förvalta det väl. Furuvik, dess medarbetare och invånare ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag är glad över att vara en del av detta fantastiska gäng. Tillsammans med Parks and Resorts ser vi fram emot att fortsätta utveckla parken, säger Nina Tano .

Nina Tano har arbetat i Furuvik sedan 2004. Hon lämnade parken under några år för att arbeta heltid på Kungsbergets Skidanläggning. Det var efter att dåvarande vd Tom Widorson övertalade henne att komma ”hem” igen som hon återvände till Furuvik, denna gång som chef affärsområde och HR-ansvarig. Nina blev sedermera platschef och för ett knappt år sedan tillförordnad vd för parken. Förhoppningen från koncernstyrelsens sida var att hon senare skulle anta det formella ledarskapet som Furuviks vd.

– Vi kan inte få en bättre vd än Nina. Nina är väl förankrad i Furuviks tradition och historia, samtidigt som hon har förståelse för verksamhetens alla delar och de utmaningar som finns. Hennes spetskompetens inom HR har dessutom bidragit till att hon har spelat en väldigt betydelsefull roll för parkens medarbetare, säger Christer Fogelmarck , koncernchef Parks and Resorts.

Furuvik ingår sedan 2010 i upplevelsekoncernen Parks and Resorts som utöver Furuvik även driver Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Aquaria.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094