23948sdkhjf

Nya stjärnor gästade ABBA

ABBA The Museum var ett av stoppen som de blivande folkpopstjärnorna Lily & Madeleine från USA valde att besöka när de gästade Stockholm under ett dygn.
– Vi är ju födda slutet på 90-talet men har alltid haft ABBAs musik som en del av vår uppväxt. Det var fantastiskt att få ta del av berättelsen om ABBA och se hur stora de egentligen var, hur otroligt många hits de gjorde, säger systrarna.

Lily & Madeleine har jämförts med de legendariska Laurel Canyon-artisterna som exempelvis Joni Mitchell och Carole King men syskonduon är också helt tokiga i annan svensk musik förutom ABBA. Mitt under museibesöket ställde sig Lily & Madeleine och sjöng några låtar ur sitt kommande album. Det blev en magisk stund – för alla.

– Vi ville verkligen se museet, det var otroligt coolt och inspirerande. Speciellt hologrammet, helt galet att kunna gå upp sådär på scen. Nu måste vi hem och öva in en ABBA låt! säger systrarna Lily och Madeleine .

Därefter mötte de upp med Johanna Söderberg från First Aid Kit. Lily & Madeleine ska sedan vidare till England och i slutet på oktober startar en turné i hemlandet USA. ABBA har sålt 380 miljoner plattor och deras musik fortsätter att trollbinda och inspirera nya generationer världen över, två av alla dessa är de unga blivande stjärnirna som ville se museet på Djurgården i Stockholm.

ABBA The Museum är också ett mycket bra resmål för bussresan till huvudstaden och tidigare gick museets vd ut med ett erbjudande till bussresearrangörer: Den som tar flest bussturister till museet i år ska få ta en hel busslast gratis någon gång nästa år med vip-visning dessutom. Kontakta museet för vidare information!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078