23948sdkhjf

Nettervik till MTR

Björn Nettervik är ny trafiksäkerhets- och fordonschef på MTR – en nyckelroll när företaget startar snabbtågstrafik på sträckan Göteborg-Stockholm kommande vår.
Hongkong-baserade MTR, som från och med i mars 2015 utmanar SJ på sträckan Göteborg – Stockholm med nyproducerade snabbtåg från schweiziska Stadler, har ledningsgruppen med Björn Nettervik i rollen som Trafiksäkerhets- och fordonschef. Han började sin karriär inom järnvägsbranschen för 33 år sedan som lokförare och har sedan dess skapat sig en gedigen erfarenhet av järnvägsbranschen, på både ledningsgruppsnivå och i produktion. Björn Nettervik kommer närmast från en roll som trafiksäkerhetschef för SJ Götalandståg.

– Jag erfarenhet från ett antal trafikuppstarter, men att få vara med om att lansera det första riktiga alternativet till SJ är en utmaning som överträffar allt jag tidigare upplevt inom järnvägen. För första gången driftsätts ett alternativ till SJ:s snabbtåg X2000 som har bättre egenskaper sett ur ett miljö- drifts- och komfortperspektiv. Det känns oerhört inspirerande att få vara med på denna spännande resa och jag önskar alla välkomna ombord på Sveriges miljövänligaste tåg, säger Björn Nettervik .

– Jag är väldigt glad över att Björn har valt att gå till oss på MTR Express. Han har en perfekt bakgrund rent kompetensmässigt i kombination med stor drivkraft och förmåga till nytänkande vilket är viktigt för den här satsningen, säger MTR Express vd Johan Söör .

Som nämnt så är MTR Express trafikstart planeras till mars 2015. Just nu pågår arbete med leverans och tester av tågen från Stadler av modell FLIRT. Dessa kommer att stå i en nybyggd underhållningsdepå i Hagalund där Stadlers egen personal kommer ansvara för kontroll och service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126