23948sdkhjf

Tusentals bussförare behövs

Bussbranschen är i stort behov av förare de närmsta åren. Sveriges Bussföretag uppskattar behovet till 3000 förare per år - därför startas en värvningskampanj i höst.
Idag utbildas 1000 förare från Arbetsförmedlingen och cirka 400 platser är vikta via Komvux. Sedan tre år tillbaka finns det möjlighet att utbilda sig till bussförare på gymnasiet. I dagsläget är antalet elever som läser till bussförare låg och få skolor erbjuder utbildningen trots den goda framtiden på arbetsmarknaden. För att locka fler ungdomar till yrkesutbildningen sprider nu Sveriges Bussföretag aktivt information om branschens behov via gymnasiemässor och yrkesmässor runt om i landet.

– Bussföraryrket är ett framtidsyrke. De som går klart utbildningen har goda anställningsmöjligheter på flera håll i landet. För få vet om att det går att utbilda sig till förare redan i gymnasiet. Idag när vi har hög arbetslöshet vill vi, genom att delta i dessa mässor, uppmärksamma möjligheterna till utbildning och anställning, säger Maria Sjölin , branschutvecklare inom utbildning och arbetsmarknad.

Sveriges Bussföretag kommer att till att börja med att vara på olika mässor runt omkring i landet, däribland Leksand, Göteborg och Malmö.

Körschema:
Leksand , Yrkesmässan 23 september
Göteborg , Gymnasiemässan 7-9 oktober
Malmö , TODO-mässan 6-8 november

PS! På lördag 6 september är Maria Sjölin och andra från Sveriges Bussföretag på Bussförar-SM 2014 som avgörs i Gillinge norr om Stockholm. Ett bra tillfälle för alla som vill bekanta sig med branschen. Rt-forum bevakar, men alla som vill kan på plats se tävlingen och se vem som vinner, detta kommer att stå klart när tävlingen är avgjord omkring klockan 16. DS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062