23948sdkhjf

Uppåt för Astrid Lindgrens

Bussresemålet Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby slog rekord i år igen – totalt besökte 435396 personer anläggningen denna sommar.
Det nya sommarbesöksrekordet är en ökning med 5750 personer, sommaren 2013 gästades teaterparken av 429646 personer som var en rekordnotering då. Men nu har anläggningen för första gången klättrat över 430000 besökare och det finns hopp om att även det totala antalet besökare på helåret också ska bli rekordhögt..

Trots att årets säsong blev åtta dagar kortare klättrade alltså den totala besökssiffran betydligt högre än tidigare rekordet. Parken ökade antalet besökare alla månader förutom juli. Ökningen av besök i augusti sedan flera år fortsatte även i år. Ett bevis på att det stora programmet från huvudsäsongen lockar fler och fler besökare inte bara från Sverige men även från till exempel Tyskland där man alltid har Bundesländer som har sen sommarsemester.

– En sådan start! Att få inleda med ett publikrekord känns ju alldeles fantastiskt bra. Det visar också på att förra årets stora investering i nya Emil i Lönneberga var rätt och fortsatt kommer att locka många besökare till vår park. Alla våra nya miljöer som erbjuder förbättrade möjligheter för teater, lek och interaktion bjuder våra gäster på en mer komplett upplevelse. Detta, tillsammans med en fantastiska personal, är bidragande faktorer till upprepningen av förra årets succé, säger Jocke Johansson , ny vd för Astrid Lindgrens Värld.

Astrid Lindgrens Världs fortsatta satsning på Helgöppet i september samt Höstlovsöppet under vecka 44 är två ”säsongsöppningar” som gör att årets totala besökssiffra mycket väl kan komma upp i 2013 års rekordsiffror och är trenden även i år att septembers besökssiffror fortsätter att öka så är inte ett helårsrekord en orealistisk möjlighet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111