23948sdkhjf

Sista striden för BL

Borås Lokaltrafik, BL, förlorade stadstrafiken i den senaste upphandlingen 2013, överkladade, förlorade igen – men vägrar ge upp.
Borås Lokaltrafik, ett av Sveriges få återstående helt kommunägda trafikbolag, förlorade upphandlingen av stadstrafiken i Borås till Nobina sommaren 2013. Beslutet överklagades till Förvaltningsrätten som konstaterade att det fans fog för den klagan Borås Lokaltrafik anfört. Domen blev att upphandlingen fick göras om.

Detta beslut, att upphandlingen skulle behöva göras om, överklagades till Kammarrätten som undanröjde beslutet – utslaget från den överklagade upphandlingen skulle gälla. Och det kommunägda bolaget som bedrivit sin kommunala kollektivtrafik i Borås sedan 1943 har inte längre rätt att bedriva någon trafik alls textilstaden.
Men skam den som ger sig – nyligen repade Borås Lokaltrafiks ledning nytt mot och bestämde sig för att driva frågan vidare. För att kunna göra det har de begärt prövningstillstånd för att Högsta Förvaltningsdomstolen ska lyfta ärendet ännu en gång och om möjligt låta det drygt 70-åriga Borås Lokaltrafik återfå rätten till stadsbusstrafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063