23948sdkhjf

Porslinsmässa i Karlskrona

7-8 november är det återigen dags för Karlskrona Porslinsmässa. Karlskrona Porslinsmuseum och Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum fylls av porslin och besökare.
Karlskrona Porslinsmässa arrangeras vartannat år och här kan besökarna hitta vackra kvalitetsprodukter för att komplettera samlingen eller förnya sina hem. Det blir stor sortering av svenskt porslin, glas, textilier etc. med möjligheter att köpa, sälja eller bara titta på det vackra porslinet. Lokalerna är passande nog Karlskrona Porslinsmuseum och Albinsson & Sjöbergs Bilmuseum, där Karlskrona Porslinsfabrik en gång i tiden låg. Ett perfekt mål för bussresan i södra Sverige.

– I bilmuseet kommer runt 30 utställare visa upp och sälja porslin och redan nu är en stor del av platserna uppbokade, säger Hans Söderström , Karlskrona Porslinsmuseum.

Årets tema är Alf Jarnestad, vars porslin och alster porslinsmuseets besökare kunnat ta del av i sommar. Alf Jarnestad verkade vid Karlskrona Porslinsfabrik mellan 1956-1968. Han är känd för bland annat Trossögods, Alfaserien och Tivoli.

– För många är detta en viktig mötesplats där man knyter kontakter med andra som har samma intresse. Samtidigt som man kanske kan fynda den specifika koppen så servisen hemma blir komplett, säger Margaretha Sjöberg , arrangör och koncernchef på FabasGruppen.

Under mässan finns det även möjlighet att njuta av allt det vackra porslinet i porslinsmuseet. Här bjuds det på ett stycke ur svensk konsthistoria. Eller varför inte ta en kopp kaffe i äkta Karlskrona Porslin?

Fotnot. Arrangör är Karlskrona Porslinsmuseum i samarbete med Nostalgia Magazine.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063