23948sdkhjf

Lindberg till MTR Express

Tobias Lindberg blir Chef Lokförare när MTR Express utmanar SJ på sträckan Stockholm-Göteborg från och med mars 2015.
Hong Kong baserade MTR startar sin expresstrafik med nyproducerade snabbtåg från Schweiziska Stadler. Under flera månader har bolaget arbetat hårt med att rekrytera personer till sin operativa ledningsgruppen och nu senast har Tobias Lindberg värvats direkt från ärkekonkurrenten SJ AB.

– Att få vara delaktig i att bygga världens bästa tågbolag från start, och hitta de absolut bästa lokförarna, är det finaste uppdrag jag kan ha inom branschen. Mitt stora fokus är att bygga ett lag och skapa förutsättningar för våra förare att vara bäst och att kunna utvecklas i sin roll. Vi kommer att erbjuda ett helt nytt arbetssätt som kommer märkas genom hur roligt vi har som arbetar på MTR Express, det kommer att vara kul att både arbeta och att resa med oss, säger Tobias Lindberg .

Tobias Lindberg kommer senast från SJ AB, där han under sina 13 år i företaget bland annat arbetat som lokförare, körlärare, produktionsledare, gruppchef och delprojektledare gällande utvecklings och förbättringsarbete för lokförare.

– Tobias har en mycket bred eftarenhet och hans ledarskap genomsyras av öppenhet, delaktighet och prestigelöshet. Han drivs av ständig utveckling och att uppnå uppsatta mål. Det är saker som vi eftersträvar inom MTR Express, säger Linda Walméus Chief Operating Officer MTR Express.

Biljettförsäljningsstarten till MTR Express är planerad till december 2014 och trafikstaten planeras till mars 2015. Just nu pågår arbete med slutleverans och tester av tågen, rekrytering av nyckelpersonal samt en rad partnersamarbeten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094