23948sdkhjf

Rekord för elbilsrally

Rekordmånga deltog i årets elbilsrally runt Øresund för bättre laddmöjligheter i regionen - bilarna gick i mål vid Malmö Arena.
Elbilsrallyt i Øresundsregionen gick i mål vid Malmö Arena på 21 september med ett rekordstort antal deltagare. Tävlingen Oresund Electric Car Rally har i två dagar kört runt hela Öresund, med siktet inställt på en utbyggd laddinfrastruktur. För att fler ska välja att köra grönt runt hela Öresund, behöver man kunna ladda sin elbil på båda sidor av sundet.

– För att stärka integrationen är det viktigt att man ska kunna röra sig fritt med elbil runt hela Öresundsregionen! Vi behöver bygga ut laddstationerna och se till att den nya EU-standarden införs överallt, säger Evan Lynnerup , medlem i Öresundkomiteens miljöutskott och regionråd i Region Själland.

Årets vinnare blev Martin Messer Thomsen och Fredrik Messer Thomsen, som körde hem segern i en Nissan Leaf. De körde hela tävlingssträckan med minst elförbrukning. På andra plats kom Kraftringen Energi AB:s VD Sylvia Michel, som tillsammans med Ola Persson och Ingrid Magnusson körde en Volvo C30, och på tredje plats kom Nikolay Shishkov och Tomasz Dzeichciowski, uppladdning.nu, med en Toyota RAV4 EV.

– Jag är särskilt glad att det är Malmö som tar emot elbilarna när de kör i mål. Vårt arbete att bygga upp hållbara, moderna transportsystem har väckt uppmärksamhet och bidragit till att vi blivit bästa miljökommun två år i rad, säger Karolina Skog (MP), kommunalråd för framtidens transporter, Malmö stad.

Oresund Electric Car Rally har organiserats av OECR, med Öresundskomiteen som huvudman, och med en mängd kommuner, företag och regioner som medarrangörer: Frederiksberg kommune, Region Hovedstaden, Region Skåne, Helsingörs kommun, Malmö stad, Helsingborgs stad, Lunds kommun, Öresundskraft, E.ON Danmark, Chargestorm, Garo, ABB, Mitsubishi, Nissan, Siemens, Kraftringen, Scandlines och Sundrive.

Fotnot. Eldrift är också en het fråga när det gäller bussar, allt fler tillverkare lanserar elbussar för stadstrafik och nu även för regiontrafik. Rt-forum och TRAFIKFORUM kommer att titta närmare på eltrenden som tycks bli allt starkare inom alla slags transporter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062