23948sdkhjf

Förvirring i Förenade Buss

Stora ekonomiska problem har drabbat Förenade Buss som kör stadsbussarna i Karlstad – men bolaget påstår att det handlar om räknefel.
Det är revisorerna som uppger att samverkansföretaget Förenade Buss i Värmland har drabbats av katastrofalt dålig ekonomi när det gäller stadsbusstrafiken i Karlstad. Enligt revisorernas genomgång är kostnaderna nästan 13 miljoner kronor högre än intäkterna för verksamheten, något som skulle innebära att bolaget blöder ohämmat. Anmärkningar riktas också mot att Förenade Buss brustit i sin interna kontroll och att styrelsen därmed åsidosatt sina skyldigheter gentemot aktiebolagslagen.

Helt fel, det är något som blivit helt galet i bokslutet, uppger Kjell Björk , ordförande i Förenade Buss i Karlstad AB till SR P4 Karlstad. Han säger också att bolaget kommer att kunna visa att det inte finns några problem inom kort. Att det skulle ligga något brottsligt bakom siffrorna revisorerna hittat anser Kjell Björk som helt osannolikt. Dessutom påtalar han att alla räkningar är betalda och att trafiken kommer att rulla vidare utan problem vad som än framkommer om det påstådda ekonomiska underskottet.

Förenade Buss är ett samverkansföretag som totalt har 200 anställda och svarar i stadsbusstrafiken i Karlstad. Vad som kan ha orsakat det stora underskottet som revisorerna hittat är oklart. Känt är att Förenade Buss bytt ut sin ekonomipersonal och ändrat sina ekonomiska rutiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078