23948sdkhjf

Buss på tågmässan

Polska Solaris satsar stort på järnvägsmässan InnoTrans i Berlin – och här passar företaget på att slå ett slag för sitt breda utbud av elhybridbussar och helt eldrivna bussar.
När varumärket Solaris kommer på tal i Sverige tänkte nog de flesta buss. Men den polska fordonsbyggaren har ett brett sortiment av spårvägsfordon också, Solaris Tramino. Några spårvagnsleveranser fördes också på tal: Solaris Tramino för Braunschweig, en låggolvmodell i fyra sektioner samt den version städerna Jena i Tyskland och Olsztyn I Polen beställt.

Det som fick Solaris att sticka ut på InnoTrans var dock att de lyfte elbussen som det verkligt intressanta fordonet för kollektivtrafik – mitt bland alla tunga spårmänniskor.

– Vi satsar hårt på att utveckla bussar för elhybrid och helt batteridrivna, snabbladdade elbussar. Och dessutom har vi vidareutvecklat den äldre tekniken med trådbussar, vi säljer fortfarande många trådbussar inom vissa marknadssegment medan vi känner att förfrågningar efter rena elbussar hela tiden ökar, säger Solange Olszewska , vd för Solaris.

Solange Olszewska var med på InnoTrans med flera nyckelpersoner från företagets ledning: Martin Gruber, ledningsgruppen, Dariusz Michalak, vice vd och Zbigniew Palenica, finans- och ekonomichef.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062