23948sdkhjf

östgötapendeln kvar hos Arriva

24 september blev det klart att Arriva fortsätter att ha ansvaret för driften av Östgötapendeln. Ett nytt avtal träder i kraft den 1 juni 2015. 
Avtalet gäller i 10 år, till år 2025, med möjlighet till en förlängning på upp till fyra år. Östgötapendeln är en högt prioriterad pulsåder i regionens kollektivtrafik. Framtiden är ljus och spännande. Åtta nya tåg är beställda och ska tas i drift löpande under de kommande månaderna. Från den 14 december 2014 ökas turtätheten på vardagar mellan 06.30 - 08.30 och 15.00 - 17.30 för att ge en bättre trafik för pendlare inom länet. Även på lördagar ökas turtätheten under dagtid.

– Vi har stora förväntningar på Arriva och är övertygade om att de kommer satsa för att klara sitt uppdrag på ett bra sätt, säger Paul Håkansson , vd ÖstgötaTrafiken.

I och med det nya avtalet läggs ett större ansvar på operatören än tidigare. Bland annat för trafikplanering och fordonsunderhåll. Kontraktsvärdet är ca 1,3 miljarder kronor över 10 år.

En resa med Östgötapendeln ska innebära en resa med hög kvalitet, god komfort och god service. Resor med Östgötapendeln ska vara lätta att genomföra och attraktiva för kunderna. Trafiken ska i första hand vara väl utformad för regionala och lokala resor, med anpassade bytesmöjligheter i viktiga knutpunkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062