23948sdkhjf

Swebus sparkas från Malmö C

Swebus tvingas flytta sin hållplats vid Malmö Centralstation till Norra Vallgatan, över 200 meter från terminalbyggnaden. Det har Malmö stad bestämt.
91 procent av Swebus Malmö-resenärer vill att bussarna stannar vid Malmö Centralstation. Nu protesterar Swebus mot beslutet och kräver att resenärerna får tillgång till centralstationen.

Flytten av hållplatsen sker 6 oktober och innebär att resenärer som ska ansluta till tåg, lokal- och regionalbussar måste gå över 200 meter till centralstationen, trots att de ofta måste bära på mycket packning. Den tidigare hållplatsen är vid den norra sidan av centralstationen i direkt anslutning till terminalbyggnaden. Swebus förordar att man flyttar till Centralplan, där det finns en reservhållplats som även den är i direkt anslutning till terminalbyggnaden. Men Malmö stad hänvisar till platsen längre bort på Norra Vallgatan.

– 91 procent av de resenärer vi frågat vill hellre att vi fortsätter att angöra Malmö C via Centralplan än den hållplats som Malmö stad anvisar. Jag tycker att det är märkligt att inte kommunen lyssnar på oss. Om vi gemensamt ska öka kollektivtrafikåkandet i Sverige är det viktigt att våra resenärer också får möjlighet till bra hållplatser, säger Joakim Palmkvist , vd på Swebus.

Flytten av hållplatsen innebär också försämrad service i och med att resenärerna inte längre kommer att ha direkt tillgång till bevakade toaletter, väntrum och Pressbyrå.

– Vi protesterar mot beslutet. Vår tolkning av den nya kollektivtrafiklagen är att inget trafikslag eller bolag får diskrimineras på det här sättet. Vi hoppas att Malmö stad tänker om och ger oss tillträde till den reservhållplats som står klar att använda direkt vid terminalbyggnaden, säger Joakim Palmkvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094