23948sdkhjf

SJ hjälper knarksmugglare

SJ:s tåglinje Stockholm-Oslo ska inte stanna i Kongsvinger och Charlottenberg – vansinne, det hjälper bara knarksmugglarna, ropar norska tullen.
SJ vill kunna köra Stockholm-Oslo litet snabbare, därför skippas stoppen på ömse sidor om gränsen mellan EU-Sverige och Norge, ett tilltag som får norska tullen att bli topp tunnor rasande. Enligt norrska tullen öppnar de uteblivna stoppen möjligheterna för smuggling av narkotika till Norge och för människosmuggling rakt in till den norska huvudstaden.

Den norska tullen tror att narkotikasmugglingen kommer att ske på så vis att varorna kastas ut från tågets fönster på en i förväg bestämd plats någonstans mellan gränsen till Sverige och Oslos förstäder. Ett mycket stort område omöjligt att bevaka. Varorna landar vid banvallen någon stans där de plockas upp av tågsmugglarnas medhjälpare som vet var varorna ska dumpas från tåget. Allt detta framkom i en radiointervju som Radio P4 Värmland gjort.

SJ slår tillbaka uppgifterna om att de uteblivna stoppen skulle gynna smugglare, i alla fall kommer det inte att vara möjligt att slänga ut saker genom fönstren eftersom snabbtåget SJ 2000 är den tågtyp som ska köras på den aktuella trafiken. SJ är också i färd med att ta reda på var uppgifterna kommer ifrån mera i detalj. Rt-forum återkommer om detta så fort redaktionen lyckas snappa upp något.

Den svenska tullen har hanterat sin kontroll i Charlottenberg, men från det hållet har ännu inga protester hörts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36