23948sdkhjf

Höstlov med ABBA

ABBA The Museum i Stockholm bjuder in  hela familjen till aktiviteter under höstlovet  27–31 oktober. Perfekt inslag i bussresan till huvudstaden.
I museets biograf kan besökaren rita sitt eget ABBA-skivomslag eller fixa ABBA-looken genom att virka Agnethas berömda Waterloo-mössa. På torsdagen 30 oktober gästas museet av den legendariske kostymdesignern Owe Sandström som har skapat flertalet av ABBA:s scenkostymer.

Owe Sandström hjälper barnen att göra sin egen Pop Cat t-shirt. I slutet på veckan erbjuds ansiktsmålning med pop-tema och museet arrangerar en speciell hyllning till ABBA:s plattor genom att ställa ut barnens förslag på ABBA-skivomslag.

På museet kan besökaren faktiskt känna sig som den femte medlemmen. Sjunga någon av ABBA:s hits i Polarstudion och se om det går att sätta tonerna till Thank You For The Music.

I museet biograf finns pysselbord och varje dag ges möjlighet att få göra sitt alldeles egna förslag på ABBA-skivomslag. Här finns också en traditionell Viewmaster som innehåller sköna bilder från Brighton 1974 staden där ABBA slog igenom med låten Waterloo. Medan besökaren klickar fram bilderna talar Benny Andersson genom en inspelning där han läser högt ur sin egenskrivna dagbok från den historiska dagen i Brighton.

29 oktober ges möjlighet att, under professionell ledning, virka en egen ABBA-mössa, liknande den som bars av Agnetha Fältskog vid uppträdandet i Brighton 1974. Owe Sandström, ABBA:s legendariska kostymdesigner, gästar museet torsdag den 30 oktober och blingar t-shirts från museets egenutvecklade Pop Cat Collection tillsammans med barnen och föräldrarna.

Under fredagen bjuder museet in till vernissage på barnens förslag av ABBA-skivomslag och vinnaren utses. På fredag eftermiddag, inför helgens Halloween party, kan man få en ansiktsmålning med pop-tema av abbornas egna sminkös, Ingmarie Halling, som idag är museets curator och utställningsproducent.

I biografen visas Sagan om ABBA med Björn Ulvaeus som berättare. Denna Askungesaga handlar om de fyra unga artisterna Frida, Benny, Björn och Agnetha som blev förälskade par, bildade pop-bandet ABBA och skapade musik som berörde en hel värld. Sagan, som är riktad till barn men som även uppskattas av vuxna, är illustrerad av Ola Skogäng. Sagan om ABBA (Fri Tanke) finns som alldeles nyutgiven bok för barn i åldern 5-10 år.

FAKTA/ABBA The Museum
ABBA The Museum slog upp portarna för allmänheten den 7 maj 2013 och ligger på Djurgården, mittemellan Liljevalchs och Gröna Lund. ABBA är en av världens mest framgångsrika musikgrupper med över 380 miljoner sålda skivor världen över. ABBA The Museum presenterar en samlad bild av gruppen, från det att ABBA bildades i början på 70-talet, genombrottet medWaterloo 1974, de stora världsturnéerna, fram till pausen 1982. Sedan öppning har museet räknat över 500 000 besökare.
Det finns bussparkeringar i närheten av museet, dock går det bra att lämna och hämta resenärerna alldeles utanför entrén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078