23948sdkhjf

Pigalle kan vinna pris

I våras slog Hotel Pigalle upp portarna i centrala Göteborg. Redan nu har hotellet chans att vinna det internationella Boutique Hotel Awards.
I dagarna stod det klart att hotellet är utvalt som finalist i den internationella hotelltävlingen Boutique Hotel Awards där titeln The Worlds Best Boutique Hotel står på spel.

Tävlingen, som endast låter särpräglade och utmärkande hotell delta, är indelad olika kategorier beroende på världsdel, karaktär och inriktning. De deltagande hotellen kommer från Afrika, USA, Asien, Australien, Europa och Mellanöstern och de strävar alla efter samma mål – att få bli The Worlds Best Boutique Hotel. För att gallra ut vinnarna görs personliga besök på varje hotell av en jury bedömer kriterier som rör hotellets design och koncept, mat, lokaler, geografiska läge, service samt personalens bemötande och förmåga att nå fram till gästen. Det absolut viktigaste enligt Boutique Hotel Awards-juryn är att stilen, karaktären och känslan man får under hotellupplevelsen ska vara unikt särskiljande och av högsta kvalitet. Tävlingen Boutique Hotel Awards avgörs under en gala i London den 12 november.

– Vi är såklart väldigt stolta och smickrade, det är otroligt inspirerande att vi så snart efter öppningen är med och tävlar mot några av de bästa hotellen i världen. Juryn har varit här, bodde på hotellet, intervjuade flera av oss och provade sig igenom såväl rum som restaurang, säger Jonas Stenberg , vd på Ess Hotell.

På Hotel Pigalle är det en dekadent belle époc-känsla som möter besökaren. Med en interiör och ett formspråk inspirerat av Paris i början av förra seklet väntar en hänförande variation av varma färger, mönster och sensuella former på hotellets gäster. De 38 ombonade rummen är vart och ett individuellt inredda med påkostade textilier och marmorklädda badrum, och med detaljer från världens alla hörn. Det levande och personliga återkommer också i hotellets restaurang Atelier, med tillhörande takterrass högst upp i huset, samt i den kombinerade baren, charkuterian och receptionen Bar Amuse i entrén. Här är det kockarnas fantasi och skicklighet i kombination med säsongens bästa, handplockade råvaror som bestämmer menyn.

Hotell Pigalle ägs och drivs av Ess Hotell, som bland annat äger Falkenbergs Strandhotell, Ystad Saltsjöbad och restaurangerna Barabicu, Peacock och Tranquilo i Göteborg. Redan 2006 började planerna på att ta över dåvarande anrika Hotell Palace, men först 2013 gick affären i hamn och bygget av Hotel Pigalle startade. Hotellet ligger i det så kallade Fürstenbergska palatset mitt i Brunnsparken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094