23948sdkhjf

Siemens vann San Francisco

San Franciscos trafikhuvudman har lagt en order på 175 spårvagnar till sitt lokaltrafiksystem till Siemens. Ordern är värd 648 miljoner dollar.
San Franciscos Municipal Transportation Agency (SFMTA) valde Siemens när 175 nya spårvagnar beställdes till stadens lokaltrafiksystem. Ordern har ett värde av 648 miljoner dollar vilket motsvarar 4655 miljoner kronor. I tillägg finns ett optionsavtal på ytterligare 85 spårvagnar. Sammanlagt är det en av de största beställningarna på spårvagnar någonsin i USA.

Var tredje spårvagn som är i drift i USA idag kommer från Siemens som alltså haft framgångar på USA-marknaden. Spårvagnarna som nu beställts kommer att byggas i Siemens fabrik i Sacramento i Kalifornien. De första spårvagnarna är beräknade att levereras i slutet av 2016.

San Francisco är en av de mest miljövänliga städerna i USA, och har ett välutbyggt lokaltrafiknät. Nu rustar staden för en omfattande modernisering av sitt transportbestånd och planerar att använda energisnåla, moderna spårvagnarna för att transportera stadens över 700 000 dagliga pendlare. Spårvagnsmodellen som Siemens kommer att leverera är baserad på den redan befintliga Model S200. Den nya modellen är särskilt energieffektiv tack vare ett lätt styrsystem som återanvänder energi från bromssystemet, samt LED-belysning som använder 40 procent mindre el än vanlig standardbelysning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14