23948sdkhjf

Jamie´s Italian öppnar

13 oktober dörrarna till Nordens första Jamie’s Italian på Scandic Anglais i Stockholm – Scandics team har hårdtränats i England inför evenemanget.
Redan i januari inleddes intensiv utbildning av konceptansvarig för Jamie’s Italian, tätt följt av nyckelpersoner i svenska köks- och restaurangteamet som alla hårdtränat på Jamie Olivers restauranger i England. Nu har samtliga avslutat sin utbildning och förberedelserna för öppningen är i full gång.

Under drygt åtta veckor har det svenska teamet tränats i råvarukunskap, recept, servicekultur och ledarskap på Jamie’s Italians restauranger i London och Cambridge. Målet med utbildningen har varit att teamet ska kunna driva restaurangen på Scandic Anglais i Stockholm enligt Jamies matfilosofi. En av de tongivande i träningen har varit Gennaro Contaldo, Jamie Olivers mentor sedan han var 15 år och stark inspiratör till Jamies intresse för italiensk matlagning.

– Allting som serveras på Jamie’s Italian går genom en strikt kontroll för att garantera kvalitet och hållbarhet, och detta gäller även teamet som utbildas i Jamie Olivers matfilosofi och syn på service. Det tummas inte på någonting och det krävs en hundraprocentig förståelse för allas roller i restaurangen. Detta är ett synsätt som vi på Scandic även håller varmt om hjärtat, säger Ulrika Garbrant , koncernansvarig för Scandics restauranger

I rekryteringsprocessen av nyckelpersoner har erfarenhet kring internationella restaurangkoncept prioriterats liksom starka ledaregenskaper och stor vikt har lagts vid rätt serviceattityd och inställning till Jamie’s filosofi.

– Det ska vara enkelt att prata om mat och det ska vara tillgängligt för alla. Jag ser mig själv som en ambitiös kock med en passion för färska råvaror och schysst matlagning, och jag kan inte tänka mig något bättre än kollegor som tänker likadant och att jobba enligt Jamie Olivers matfilosofi som betonar precis det, säger Nathan Moore , kökschef på Jamie’s Italian på Scandic Anglais.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063