23948sdkhjf

Axelson till Gotlandsbåten

Problemtyngda Gotlandsbåten hoppas på nystart 2015 och har värvat en tungviktare från resebranschen till posten som vice vd för rederiet.
Ralph Axelson kliver in som vice vd för Gotlandsbåten AB. Ralph Axelson som bland annat är medgrundare till Etraveli, där han numera är en del av styrelsen, ökar nu sitt engagemang i Gotlandsbåten AB.

Ralph Axelson grundade år 2000 Seat 24, som var en av pionjärerna i Sverige inom internetbaserad flygbokning. Seat 24 blev sedan en del av Etraveli, som med åren under Ralphs ledning växt med kända varumärken såsom Flygresor.se, Supersaver, Travel Partner och Travelstart i sin portfölj. Bolaget är den största on-line resebyrån i Norden med en försäljning på närmare 7,5 miljarder kronor per år. Idag är Uppsalabon Ralph Axelson, en av huvudägarna i Gotlandsbåten AB och har sedan drygt 30 år tillbaka en passion för just bilfärjor:

– Man kan nog utan tvekan säga att jag i det närmaste har ett nördigt intresse för färjetrafik och entreprenörskap. I Gotlandsbåten AB kan jag kombinera dessa två, vilket gör att jag tar mig an uppgiften med extrem energi och beslutsamhet, säger Ralph Axelson .

– Med Ralph får vi in en unik kompetens och ett engagemang som är välkommet i företaget. Hans bakgrund och kunskap är helt ovärderlig och det är en ynnest att få in honom i den operativa verksamheten, säger Lars Meijer , vd i Gotlandsbåten AB.

Ralph kommer att pendla till kontoret i Visby och skall skyndsamt sätta sig in i det dagliga arbetet på kontoret. Som styrelseledamot i Gotlandsbåten AB har han redan kunskap om de strategiska planerna och ser fram emot att vara med om att omsätta dessa i det dagliga arbetet.

– Jag är full av beundran över det gäng som arbetar på kontoret. Trots det stålbad som de gått igenom under sommaren arbetar de outtröttligt inför säsongen 2015. Att få kliva in i ett sådant sammanhang och kanske få tillföra ny energi och erfarenhet känns väldigt spännande, säger Lars Meijer.

Med det nätverk, kompetens och den glöd som Ralph kliver in i sin roll ser personalstyrkan på Gotlandsbåten AB fram emot att få in honom i verksamheten. En riktig drömvärvning för hela företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141