23948sdkhjf

Många på Bussreseforum

Drygt 40 deltagare kom till Bussreseforum i Stockholm 9 oktober. Flera heta frågor behandlades, bland annat den obligatoriska YKB-utbildningen.
Höstens möte för bussresearrangörerna och deras vänner genomförs på hotell Scandic Foresta på Lidingö utanför Stockholm. Bussreseforum är den naturliga samlingspunkten där alla aktuella och brännheta frågor diskuteras.

Maria Sjölin, branschutvecklare på TransportGruppen, förklarade hur det ligger till med YKB som för buss ska vara genomförd senast 15 september 2015 – det börjar alltså bli ont om tid.
– Det är bara Sverige och Belgien som ännu inte är klara, räkna inte med att det blir någon ytterligare tidsfrist för det här är EU-direktiv, sa Maria Sjölin .

Förutom YKB avhandlades en rad ämnen som hur det gick efter Stormen Sven, bussarnas betydelse vid stora event samt framtidsspaning om nya destinationer som shoppingresor till Gekås i Ullared.

Dessutom diskuterade Anna Grönlund , vice vd Sveriges Bussföretag, hur organisationen nu arbetar för att sätta in alla nyvalda politiker i branschens frågor. Hon prickade också in vilka ministrar som har störst inflytande över villkoren för bussbranschen de närmsta åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126