23948sdkhjf

Järnvägsorder till Etiopien

Bombardier har vunnit en beställning på signalsystem till en 400 km lång fjärrtågslinje i Etiopien – kontraktet är värt 319 miljoner kronor.
Beställare är byggföretaget Yapi Merkezi i samarbete med Ethiopian Railways. Järnvägslinjen kommer att knyta samman norra, östra och centrala Etiopien och utrustas med signalsystem Bombardier Interflo 250 som baseras på European Rail Traffic Management System (ERTMS). Kontraktet avser sträckan från Awash till Weldia och är värt 33 miljoner euro eller 319 miljoner kronor.

Bombardier valdes som leverantör efter en lång utvärderingsprocess där beprövad erfarenhet av liknande projekt, varav flera tillsammans med Yapi Merkezi, fällde avgörandet.

Afrika är en viktig marknad för Bombardier. Företagets avancerade signalsystem har valts för Gautrain Rapid Rail Link och Durbans regionaltågsnät i Sydafrika. Andra pågående projekt är linjen mellan Livingstone och Chingola i Zambia samt uppgradering av sträckan Casablanca-Tanger i Marocko. I Algeriet installerar Bombardier landets första ERTMS-system.

Systemutveckling och övrigt projektarbete för leveransen till Etiopien kommer huvudsakligen att ske i Sverige. Bombardiers signaldivision, Bombardier Rail Control Solutions, har 3 000 medarbetare över hela världen och affärsledning och globalt utvecklingscenter i Stockholm. Utvecklings- och utprovningsenheter finns även i Göteborg och Hässleholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078