23948sdkhjf

Fler bordar Lundabussarna

Skånetrafikens satsning på stadsbusstrafiken i Lund har gett resultat. Lundaborna åker mer stadsbuss än någonsin tidigare, på ett år har resandet ökat med 17 procent.
857 000 personer åkte med stadsbusstrafiken i Lund i september i år. Det är en ökning med 17 procent jämfört med samma period i fjor. På enskilda linjer har resandet ökat ännu mer.

– Det är en större ökning än vad vi förväntade oss. Vi hade satt upp ett mål för stadsbusstrafiken i Lund på sex procent i år. Sedan tidigarelade vi planerade satsningar på trafiken och nu ser vi de här siffrorna. Det är mycket glädjande, säger Fredrik Schell , trafikutvecklare på Skånetrafiken.

I samarbete med trafikföretaget Nettbuss Stadsbussarna, som kör stadsbusstrafiken i Lund, har Skånetrafiken främst satsat på tätare turer till och från de stora bostadsområdena och arbetsplatserna. Det är en viktig förklaring till resandeökningen.

– Vi har också satsat på enklare tidtabeller. Vi har tagit bort fotnoterna i så stor utsträckning som möjligt och även infört ett enklare tidsintervall, så att det är lättare att känna igen vilka minuter som bussen går, säger Fredrik Schell.

Samarbetsmodellen mellan Nettbuss Stadsbussarna och Skånetrafiken bygger på att båda är delaktiga i utformningen av trafikutbudet. Nettbuss Stadsbussarna har också ansvaret för att marknadsföra stadsbusstrafiken i Lund.

Gustav Jansson , affärschef på Nettbuss Stadsbussarna, ser resandeökningen som ett tecken på att budskapet har nått fram.
– Vi är otroligt glada över att man redan från dag ett kan se en så stor resandeökning. Det är ju inte självklart att det blir så. Det kan ta ett tag innan kunderna uppmärksammar förbättringarna. Vi hoppas att det bara ska gå uppåt härifrån, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063