23948sdkhjf

Värnamo vann skoltrafiktvist

Förvaltningsrätten i Jönköping avslår Finnveden Skoltransporter AB:s ansökan om överprövning av upphandlingen av skolskjutsar i Värnamo kommun.
Även Västbo Taxi AB har ansökt om överprövning och där menar rätten att upphandlingen kan slutföras efter en justering i underlaget.

– Det känns bra att vi får bekräftat att vi har följt de regler som gäller för upphandling, säger Harrieth Forsberg , förvaltningschef i Värnamo kommun.

Domen i förvaltningsrätten innebär att Värnamo kommun nu kan slutföra upphandlingen med den nya entreprenören Flexbuss. Det avtalet kommer att gälla från och med höstterminen 2015.
Eftersom beslutet att välja Flexbuss som leverantör av skolskjutsar överklagades, har barn- och utbildningsförvaltningen tecknat ett tillfälligt avtal med den tidigare skolskjutsentreprenören, Finnveden Skoltransporter för höstterminen 2014 och vårterminen 2015.

– Skolskjutsarna kommer att köra som vanligt under hösten och våren. Vi valde att förlänga avtalet med Finnveden Skoltransporter för att lösa det akuta problemet på bästa sätt för barnen. Det ger också den nya entreprenören bättre förutsättningar att planera verksamheten, säger barn- och utbildningschef Jan Holmqvist .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094