Nobelkonditor mönstrar på
Birka Cruises inleder samarbete med TV-konditorn Magnus Johansson på temat svenskt fika. Samarbetet är en del i rederiets satsning på svenska smaker.
– Mat och dryck är en viktig del av kryssningsupplevelsen. I vår satsning på svenska smaker tar vi nu det traditionella svenska fikat och den goda kanelbullen till nästa nivå. Magnus Johansson är etablerad, nytänkande och tar svenskt fika på största allvar vilket passar oss utmärkt, säger Satu Andersson , vd Birka Cruises.
– Det svenska fikat är en 200-årig tradition och väldigt central i svensk kultur, känt över hela världen. Jag vill så klart visa kryssningsgäster svenskt fika när det är som allra bäst, säger Magnus Johansson .
Uppdraget går bland annat ut på utformning och presentation av Birka Cruises caféutbud, konferensfika och efterrätter på à la cartemenyn. Det omfattar också utbildning av Birka Cruises personal ombord. Till våren 2015 kan kryssningsgästerna se resultatet.
Magnus Johansson har arbetat som chefskonditor på Operakällaren, Berns och Vete-Katten. Han hade under 11 år i rad ansvaret för desserten till Nobelbanketten och är grundare till den årliga Chokladfestivalen.