23948sdkhjf

Digitala hållplatskartor lanseras

För att göra det enklare att hitta till bussen börjar Swebus att erbjuda resenärerna digitala hållplatskartor att använda i mobilen eller datorn.
Med de nya digitala hållplatskartorna kan resenärerna via sin mobil eller dator få fram adress och en vägbeskivning till hållplatsen med hjälp av Google Maps.

– Var hållplatsen ligger är en av de vanligaste frågorna som kommer in till vår kundsupport, så vi har helt enkelt behövt förbättra vår information, säger Christel Grip , presschef på Swebus.

Kopplingen till Google Maps gör det också enklare för resenärer att planera anslutningsresor, oavsett om de sker med bil, cykel, annan kollektivtrafik eller till fots.Tidigare har Swebus använt sig av kollektivtrafikbranschens gemensamma tjänst Stationsinfo för att guida sina resenärer till hållplatserna. Stationsinfo är dock inte längre i drift.

– Tack vare att vi nu har en egen tjänst så har vi bättre kontroll på att informationen om hållplatserna är uppdaterad och korrekt. Vår tjänst är öppen för alla att använda. Andra trafikbolag som ännu inte har har fått en ny lösning på plats efter Stationsinfo är välkomna att hänvisa sina resenärer till våra hållplatskartor, säger Christel Grip.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049