23948sdkhjf

Ny kriminalroman i transportmiljö

Nu när julruschen närmar sig lanserar RES- och TRAFIKFORUM:s chefredaktör Anders Karlsson en kriminalroman om brottslighet inom transportbranschen. Boken – med titeln Hållhake – finns ute på marknaden i november i år.
Handlingen i boken utspelar sig på ett transportföretag som under en längre tid har haft problem med dieselstölder, inbrott och skadegörelse. Frustrationen är stor bland chaufförer, företagets ledning och övriga medarbetare över polisens oförmåga - till följd av resursbrist - att bekämpa denna brottslighet. Läget förvärras när chauffören och småbarnsföräldern Joel Bergman blir svårt knivskuren när han upptäcker en kriminell liga mitt under pågående inbrott på transportföretagets anläggning.

Kustjägaren och frilansjournalisten Rickard Ljunggren beslutar sig för att med polisens goda minne inleda privatspaning för att få fast den kriminella liga som misstänks ligga bakom denna brottslighet. Han upptäcker också att ledaren för denna kriminella liga hänsynslöst utnyttjar de personer som ingår i detta nätverk.

I sin jakt på tjuvarna upptäcker Rickard ett kriminellt nätverk av ungdomsprostitution och droghandel. Genom riskfyllda och okonventionella metoder är Rickard snabbt dessa brottslingar på spåren. Rickard tar bland annat initiativet till att bilda en informellt medborgargarde-liknande bevakningsgrupp av chaufförer för att försöka få stopp på denna brottslighet.

Anders Karlsson betonar att bokens handling och bokens karaktärer är fiktiva (påhittade) och att han fick inspiration av sin familj att komma igång med boken.

– Min dotter har som fritidsintresse att skriva romaner inom fantasy genren, säger han. Hon har uppmuntrat mig till att börja skriva skönlitterärt. Hon och övriga familjen har varit ett värdefullt stöd och bollplank i mitt bokskrivande.

Boken – som är på närmare 300 sidor – finns klar för beställning redan i dag genom att mejla författaren Anders Karlsson på anders@transportinfo.se eller anders.karlsson@mentoronline.se
Pris: 150 kronor inklusive moms. Frakt tillkommer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078