23948sdkhjf

Höstfina Krösatåg

Fram till 31 oktober får resenärer med Krösatågen i Jönköpings län, Kronobergs län samt norra Skåne att få en extra hemtrevlig resa med specialinredda vagnar.
Inredaren Åsa Andreasson har gjort två av Krösatågen höstfina, för att överraska och muntra upp. Samtidigt pågår en tävling som innebär att resenärerna får dela med sig av sina resupplevelser.

Krösatågen fyller snart 30 år och är pendeltåg som går mellan sex län: Jönköping, Kronoberg, Halland, Kalmar, Blekinge och Skåne. Så sent som 2014 invigdes tre nya sträckor: Växjö-Hässleholm, Karlskrona-Emmaboda och Emmaboda-Kalmar. Fler än 1,1 miljoner resenärer åker med Krösatågen varje år och tågen brukar få höga betyg i kundundersökningar.

För att lyfta kundlöftet ”Hemtrevlig resa” är en vagn på två olika tåg att specialinredd 20-31 oktober. Dels ett tåg av den typ som kör i Jönköpings län, dels ett tåg som kör sträckan Växjö-Hässleholm, som är Pågatåg av äldre typ. De byggs nu om helt och hållet och det inredda Skåne-tåget kommer att vara ett sådant ombyggt tåg, för att ge resenärerna en försmak av hur alla tåg på sträckan kommer att se ut inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125