23948sdkhjf

Extremresor för Hurtigruten

Hurtigruten expanderar och lanserar fler expeditioner och upplevelseresor inför 2015 – bland annat polarexpeditioner med isbjörnar i arktis.
Inför nästa år storsatsar Hurtigruten på korta äventyrsresor, polarexpeditioner, naturupplevelser och möten med isbjörn och havsörn i sin naturliga miljö. Det anrika rederiet erbjuder även ett hop-on hop-off-koncept där du själv tar dig via Norges kust på snöskoter.

Bland nyheterna:
1. Satsning på Arktis. Fler polarexpeditionsupplevelser på Svalbard. Möten med isbjörn och val i deras naturliga miljö.
2. Expeditionsfartyget MS Nordstjernan introduceras i juni 2015, efter en kärleksfull renovering
3. Skräddarsydda kortresor , där gästen väljer hur många dagar man är på äventyr
4. 50 äventyrsutflykter.
5. Lansering av närproducerade kulinariska läckerheter

Arktissatsning

Hurtigruten utökar sin satsning på Svalbard och blir nu en av de största researrangörerna för polarresor och expeditionsupplevelser med expeditionsfartygen MS Fram och MS Nordstjernan. Gäster kan bland annat följa med på polarexpeditioner med hundspann för att uppleva norrsken, tundra, snöstormar och isbjörnar. Besök den nordligaste punkten på den europeiska kontinenten, bara 200 mil från nordpolen.

– Svalbard är en av våra strategiska satsningar under 2015. Under en långhelg kan äventyrare uppleva ett riktigt spännande arktiskt äventyr. Detta är en nisch inom expeditionsresor Hurtigruten är ensamma om, säger Magnus Wrahme , kommersiell direktör på Hurtigruten.

Skräddarsydda resor med adrenalin och dramatik
Hurtigruten erbjuder nu fler skräddarsydda weekendresor och minisemestrar på 3-4 dagar. På många av kryssningarna bestämmer du själv i vilken hamn du hoppar på och av i. Som gäst kan du även välja att åka med snöskoter till nästa hamn och hoppa på Hurtigruten när det passar dig. I 2015 års program finns det vildmarksupplevelser som passar äventyrarare som kan tänka sig att tillbringa natten utomhus för att njuta av norrskenet. Nytt för 2015 är även dagsritter till häst för att komma ännu närmare naturen.

Under 2015 erbjuder Hurtigruten fler än 50 äventyrsutflykter Bland nyheterna för i år finns Lofoten till häst, varvat med val- och fågelsafari, snöskoter i polarnatten, RIB-äventyr i Lofoten, hundsläde och havssafaris varvat med norska, vilda smaker.

Norway’s Coastal Kitchen, närproducerade norska kulinariska läckerheter

Kvällsmenyerna varierar efter säsong och utgår också från lokala specialiteter och de regioner som fartyget passerar igenom. Produkter och delikatesser hämtas från småskaliga producenter och säsongens råvaror tas ombord dagligen. Med konceptet Norway’s Coastal Kitchen får Hurtigrutens gäster en chans att upptäcka och njuta av Norge genom sina smaklökar samtidigt som småskaliga och lokala producenter längs kusten stöttas. Minst 80 procent av allt som tas ombord köps direkt från dessa lokala producenter, en siffra som Hurtigruten strävar efter att öka framöver.

Hurtigrutens säsongsprogram
Det arktiska landskapets uppvaknande under våren, midnattssolen under sommaren, de fantastiska färgerna under hösten och det fascinerande norrskenet under vintern – varje säsong i Norge har sin charm och erbjuder unika upplevelser. Våra fyra säsongsprogram fokuserar på de speciella upplevelser som varje säsong erbjuder. Hurtigruten erbjuder sina gäster en rad evenemang ombord och på land som ger dem möjligheten att uppleva kultur, natur och traditioner som är typiska för Norge.

Under varje säsong finns det en imponerande fjord, långt bort från allfartsvägarna, som väntar på att bli upptäckt:
Vår: Det arktiska uppvaknandet (1 april – 31 maj) à Lyngenfjord
Sommar: Midnattssolen (1 juni – 31 augusti) à Geirangerfjord, Trollfjord
Höst: Gyllene hösten (1 september – 31 oktober) à Hjørundfjord
Vinter: Jakten på ljuset (1 november – 31 februari) à Trollfjordens mynning

– I över 120 år har vi levererat fantastiska upplevelser för våra passagerare och det tänker vi fortsätta göra framöver också. Med våra nya koncept, såsom kortresor, säsongsresor och nya spännande utflykter, vill vi göra det möjligt för resenärer att uppleva Norge och vår vackra natur, vårt djurliv och fantastiskt mat såväl vinter, vår, sommar som höst. Med Hurtigruten väntar äventyret runt hörnet, säger Magnus Wrahme.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078