23948sdkhjf

Dalatrafik avbryter upphandling

Busstrafikavtalet i Dalarna gäller till 2016 – men redan nu har Region Dalarna avbrutit upphandlingsprocessen för att ställa krav på personalövertagande, rapporterar Upphandling 24.
Det gällande avtalet för busstrafik i Dalarna innebär att Sambus och Keolis delar på busstrafiken fram till sista juni 2016. Därför inledde Region Dalarna det förberedande upphandlingsarbetet för kommande avtal tidigare i höst – men nu stoppas det arbetet av regionens arbetsutskott. Bakgrunden är att regionen vill skriva in krav om personalövertagande i upphandlingsvillkoren, alltså att personalen ska få vara kvar även om andra entreprenörer tar över trafiken nästa år.

Leif Nilsson , ordförande i Region Dalarna, anser att kravet på personalövertagande har stöd i ett EU-direktiv, men som vanligt är direktiven knepiga att tolka och säkert kommer invändningar att riktas mot beslutet i Dalarna. Dessutom är det oklart om det är juridiskt hållbart enligt svensk lag, även om Region Dalarna tror sig ha på fötterna där. Klart så här långt är att fackförbundet Kommunal applåderar kravet på personalövertagande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095