23948sdkhjf

Lagerlöf till Swedtrain

Pia Lagerlöf är ny Generalsekreterare för Swedtrain. Hon har de senaste åren varit konsultchef inom ÅF och arbetade innan dess i olika roller inom Bombardier Transportation.
Swedtrain är branschorganisationen för järnvägsindustrin i Sverige. Medlemsföretagen är tågtillverkare, underleverantörer, fordonsunderhållsföretag, konsulter, fastighetsföretag och forskningsinstitutioner. Medlemsföretagen omsätter över 15 miljarder i järnvägsindustriell verksamhet. Branschen har en tydlig framtidspotential, och den globala järnvägsmarknaden förutspås en stadig tillväxt.

– Jag ser fram emot att lära känna företagen och deras utmaningar och koordinera det till en gemensam plan framåt mot målet att ha en fortsatt framgångsrik järnvägsindustri i Sverige. Det känns väldigt roligt att jobba med järnvägen som är en sådan viktig del i ett hållbart samhälle och att få arbeta med att skapa möjligheter för ett ökat tågresande, säger Pia Lagerlöf .

Pia Lagerlöf tar över efter Magnus Davidsson som lämnar sin position som Generalsekreterare sedan 2006.

– Jag ser fram emot att arbeta med Pia, hon tar över när järnvägen är väldigt uppmärksammad och står i början av en utvecklingsfas. Den är lösningen på många av transportsektorns utmaningar och spås en långsiktig global tillväxt. Därför har järnvägsindustrins teknikleverantörer en god framtid och det är viktigt med en branschorganisation som företräder järnvägsindustrin och hjälper till att tillvarata denna potential, säger Klas Wåhlberg , Swedtrains ordförande.

Kort om Pia Lagerlöf
Pia Lagerlöf är civilingenjör i Kemiteknik. Under tio år på Bombardier i Västerås arbetade Pia inom fordonsutveckling med miljöutmaningar hos fordonen, både som projektledare och som chef. Hon har även jobbat med forskningsprojekt knutna till EU och till svenska universitet.
Därefter har hon arbetet som konsultchef inom produktutveckling på ÅF, där hon byggt upp en enhet med tjänster inom miljöanpassad produktutveckling, för att därefter gå vidare till en roll som chef för en enhet inom mekanikkonstruktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.348