23948sdkhjf

Bussförare förnedrades

Arrivas bussförare i norra Stockholm fick ett djupt kränkande meddelande på sina displayer i förarhytten 28 oktober, rapporterar pressen.
Det anmärkningsvärda är att endast en person med tillgång till trafikledningens datasystem kan komma åt att skicka ett meddelande till bussens datasystem så att det kunde visas på förarens bildskärm bredvid ratten. Detta rapporterar Stockholmstidningarna Expressen och Aftonbladet.

Bussen var i trafik i Sundbyberg då den intet ont anande bussföraren fick ett mycket grovt meddelande från trafikledningen. Det gick ut på samma sätt som information om trafikstörningar, olyckor och annat som förarna behöver veta. Dessutom gick det grova meddelandet ut till samtliga bussförare vilket fick många att reagera starkt.

Arrivas företagsledning har reagerat med bestörning på det inträffade och kommer att gå till botten med att utreda vad som hänt och vem som har agerat. Enligt uppgifter i pressen har Arrivas ledning vissa indikationer på vem eller vilka som ligger bakom, men ännu är uppgifterna inte bekräftade. Däremot bekräftar Arriva att händelsen kommer att utredas skyndsamt. Att Arriva med kraft tar avstånd från det inträffade framförs också av kommunikationsdirektör Tomas Hedenius till Aftonbladet.

Även SL har reagerat kraftigt men har ännu inga besked om vilka åtgärder som kommer att vidtas från det hållet. Däremot uppger SL att de kommer att avkräva Arriva besked om hur företaget kommer att gå vidare med ärendet.

Rt-forum återger meddelandet nedan men uppmanar känsliga personer att inte läsa:

”Får man bjuda negern på litet kuk efter avslutat körpass?”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085