23948sdkhjf

Sohlbergs köper Interbus

Strömma avyttrar Inrterbus i Göteborg – köpare är Sholbergs Buss som därmed blir ännu större med 11 nya bussar i Göteborgsområdet.
Under Persontrafik 2014 i Stockholm kom uppgiften att Sohlbergs Buss köpt Strömmas Göteborgsverksamhet under varumärket Interbus. Snart stod det klart att Sohlberg Buss AB övertar Interbus beställningstrafik i Göteborgsområdet från och med 1 november. Verksamheten omfattar 11 bussar och depåverksamhet inkluderande kontor i Göteborg.

Sohlberg har sin bas i Sjuhärad och stärker genom det nya förvärvet sin verksamhet i Göteborgsområdet och rörelsen omfattar därmed totalt 100 bussar och lika många anställda. De nu sammanslagna verksamheterna samordnas logistiskt vilket ger betydande effektivitets- och miljövinster. Målet är också att med ökad närhet ytterligare förbättra service och upplevelse för kunderna och därmed ökad trygghet för våra anställda.

Hans-Erik Sohlberg, vd Sohlbergs Buss, ser också positivt på ett fortsatt samarbete med Strömma Buss AB (den tidigare ägaren till Interbus, Göteborg) inom flera områden bland annat vad gäller ankommande kryssningstrafik.

– Det ska bli spännande att fortsätta arbeta i Göteborgsområdet med en större organisation och tror vi kommer få ett stort samarbete med Strömma angående bl.a. ankommande kryssningsgäster, säger Hans Erik Sohlberg , vd för Sohlbergs Buss.

Att Strömma Buss AB säljer sin bussbeställningsverksamhet i Göteborg till Sohlbergs Buss som är ett led i Strömmas strategi att koncentrera sig på utflykter och rundturer med buss och båt till nöjes och fritidsinriktad publik. En koncentration som visat sig varit mycket framgångsrik, enligt Strömma.

Verksamheten har bedrivits under namnet Interbus inom Strömma Buss sedan 2006. I Göteborg driver Strömma även bussverksamhet under varumärkena Open Top Tours och Fjällexpressen. Dessa två varumärken ingår inte i överlåtelsen utan fortsätter att användas inom Strömma Buss AB. I Göteborg kommer tre open top-bussar att fortsätta att bedriva verksamhet tillsammans med Paddanbåtarna och Strömma Kanalbolagets skärgårdsbåtar. Strömmas bussbeställningsverksamhet i Stockholm och Malmö berörs inte heller av denna försäljning.

– Vi är glada att göra denna affär med Sohlbergs, en affär som även kommer att bli startskottet för ett tätare samarbete mellan bolagen framöver, säger Peter Henricson , vd för Strömma Buss.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078