23948sdkhjf

Smolandia köper Smålandsbussen

Nya koncernen Smolandia köper Smålandsbussen med dotterbolag och bildar därmed en ny stor bussaktör i regionen, det rapporterar Värnamo Nyheter.
Smålandsbussen med dotterbolagen Vadstenabuss och Smålandsbussen Resebyrå i Jönköping har köpts upp i sin helhet av nybildade koncernen Somlandia AB – bakom den nya koncernen finns Höglandet Invest i Nässjö och Sandahlsbolagen i Skillingaryd. Affären innebär att två giganter inom entreprenad i länet, Höglandet Invest och Sandahlsbolagen nu blir en kraftfull aktör i bussbranschen.

Lars-Gunnar Gustavsson i Eksjö, vd för HGL-Buss där flera bussbolag ingår, Lingmerths Buss, Hjälmåkra Buss, Carlstens Buss och Taxi Nyberg – kommer nu att också att få ratta Smålandsbussen som också det blir en del av HGL-Buss. HGL-Buss är nu i sin tur dotterbolag till Smolandia AB som också äger Bliva Buss med verksamhet i Östergötlands län.

Smålandsbussen hade vid senaste bokslutet närmare 70 anställda och en omsättning på 105 miljoner kronor – resultatet förra året var 6,4 miljoner kronor. Säljare är Per-Anders Holm med familj i Jönköping där Smålandsbussen haft sin bas sedan det startades.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078